Maitseõlid

Kahte sorti maitseõlid

Kõik meie e-poes pakutavatest õlidest on esimese külmpressoliiviõli baasil. Nende õlide kuumataluvus on samuti üsna kõrge seega sobivad ka kuni 180 kraadini kuumutamist vajavate toitude maitsestamiseks. Oliiviõlide baastõde on aga see, et mida vähem neid kuumutada seda vähem läheb kaotsi häid lõhna- ja maitseomadusi ning meeltega mittetuntavat kasulikust.

  • “Infused” maitseõlid on naturaalsete taimedega külmpressoliiviõlid. Igas pudelis on maitsetaim või selle osad mis annavad õlile taime spetsiifilise maitse. Nende õlide maitse muutub ajas algsest mahedast maitsest üsna intensiivseni kuid on tõeliselt ehedate maitsetega. Tee valik oregaano-, rosmariini, küüslaugu- ja tšilli maitseõlide vahel. Lisaks on veel sidruniga maitseõli mis on valmistatud sidrunite ja oliivide koos pressimisel.
  • Maitsestatud õlid on konsentreeritud maitseainest mida on lisatud külmpressoliiviõlile. See teguviis on hea just nende maitseõlide puhul mille maitseandjad muidu ei säiliks pudelis nagu näiteks mango ja fetajuust. Need maitsed maitseõli pudelis ei muutu ajas. Tee valik basiiliku-, mee ja tüümiani-, musta trühvli- ja mango-aplesini maitseõlist ning meil uuena valikus olevast fetajuustu maitseõlist.

Millist maitseõli millise toidu jaoks kasutada?

Loomulikult on võimalusi hoopis rohkem kui siin valikus toodud. Kokkamine olgu kunst ja söömine nauding ning seda kõike luues kasutab igaüks oma loomingulisust ja leiab oma viisi.

Naudi!

Similar Posts